SOVA i ovu godinu vodi prvašiće u ZOO:-)

 

SOVA u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama od 19. ožujka 2018. pa sve do sredine svibnja vodi učenike prvih razreda u posjet Zoološkom vrtu. Tijekom protekle 4 godine, projektom je obuhvaćeno preko 7000 učenika-prvašića zagrebačkih osnovnih škola. Ovim projektom SOVA zahvaljuje školama koje su godinama SOVINI partneri i uz čiju pomoć kroz tečajeve stranih jezika uspješno prolaze generacije zajedničkih učenika.

Djeca od najranije dobi pokazuju veliki interes za životinje koje su im bliske i koje susreću u susjedstvu, parku, prirodi i najčešće nemaju strah od njih.
Zašto su životinje toliko zanimljive? U svom nastojanju da shvate svijet oko sebe, djeca neprestano kategoriziraju i sortiraju ono što vide. Svijet životinja pruža im mjesto gdje mogu vidjeti i usporediti različite vrste životinja.
Upravo iz tog razloga, posjet Zoološkom vrtu pruža djeci dragocjeno iskustvo učenja. Ondje mogu iz prve ruke istražiti životinjski svijet, njegovo bogatstvo i raznolikost, upoznati se s izgledom životinja, njihovim ponašanjem, hranjenjem, mladuncima itd.
Vjerujemo da će ovaj posjet pomoći prvašićima u razvoju želje da što bolje upoznaju i razumiju prirodu kako bi i sami kroz život pomagali održavanje raznolikosti i ljepote našeg planeta. 

Uskoro objavljujemo popis škola i datuma kada će prvašići na izlet u ZOO.